KACPER FRĄTCZAK - Laureatem 52 Plebiscytu Gazety Lubuskiej
KACPER FRĄTCZAK został po raz kolejny Laureatem 52 Plebiscytu Gazety Lubuskiej na najpopularniejszego sportowca Ziemii Lubuskiej.19 letni Mistrz Świata i Europy został zaproszony na Bal Mistrzów Sportu,który odbył się 30 stycznia 2015 w WOSiR w Drzonkowie.Aktualnie maturzysta i niebawem absolwent Państwa Placówki dumnie reprezentował młode pokolenie sportowców w elitarnym gronie pośród znanych osobistości,m.in. Prezydenta Miasta Zielona Góra ,Dyrekcji Lubuskiej Federacji Sportu,posłów i senatorów oraz wybitych olimpijczykówi i sponsorów jak KGHiM i STELMET.Kacper jest aktualnie stypendystą Ministerstwa Sportu,Marszałka woj.Lubuskiego ,wielokrotnie nagradzany przez Prezydenta Miasta Zielona Góra Pana Janusza Kubickiego za wybitne zasługi i osiągnięcia .Juz teraz Fratczakiem interesują się wyższe uczelnie,które chca pozyskać tak wybitnego i elokwentnegoi sportowca.
Tomasz Pasek - Akademia Sportów Walki Knockout Zielona Góra
fotorelacja - http://www.asw-knockout.pl/galeria/thumbnails.php?album=136
wideorelacja - http://www.youtube.com/watch?v=bxI8U-cv7bc&list=UUDUhql7VtChx5gHnd6uaH5g
Mechanicy Wojskowi na styczniowym szkoleniu
Zgodnie z harmonogramem kolejny raz nasi Mechanicy Wojskowi pojechali na ćwiczenia do 5 Kresowego Batalionu Saperów w Krośnie Odrzańskim. Jak widać na załączonych obrazkach nasi młodzi żołnierze ćwiczyli kamuflaż. Największą atrakcją była próba przeżycia transportu na pokładzie gąsienicowego transportera pływającego PTS. Na szczęście wszystkim się to udało. Uzupełnieniem szkolenia były ćwiczenia z musztry oraz zapoznanie z budową sprzętu inżynieryjnego na wyposażeniu 5KBS.
Skuteczna promocja towaru w sklepie czyli zapraszamy na prezentację i degustację
21 stycznia 2015 roku uczennice i uczniowie klasy trzeciej technikum handlowego ( grupa pierwsza) przygotowali w ramach przedmiotu „Pracownia 2 – Sprzedaż towarów” prezentację połączoną z degustacją wybranych grup towarów. Zastosowano tu metodę projektów. Zaproszeni Goście mieli do wyboru : słodycze, pieczywo, nabiał oraz napoje- po degustacji wypełniali ankiety oceniające stoisko oraz zaprezentowany asortyment. Poszczególne zespoły przygotowały towary do degustacji,
a podczas wizyty Gości udzielały informacji o towarach.
Najwięcej pozytywnych ocen otrzymało stoisko ze słodyczami ( przygotowały je Joanna Jaśkiewicz oraz Aleksandra Matysik) oraz napojami ( w tym przypadku o wszystko zadbały Ewa Koszykowska oraz Ilona Markowska). „Gwiazdą” prezentacji została czekolada krówkowa - Goście wskazywali ten produkt najczęściej w swoich ankietach.
Dziękujemy wszystkim za pomoc przy realizacji projektów poszczególnych zespołów , a Uczennicom
i Uczniom klasy 3 TH gr.1 gratulujemy odwagi podczas realizacji projektu .
Materiał opracowała i uwieczniała na zdjęciach nauczycielka przedmiotu mgr inż. Agnieszka Ciągło)
